Alles dat relevant is met de studies..

En het begint nu echt! - De inschrijving

Door Dima_2005 op dinsdag 1 september 2009 17:38 - Reacties (11)
Categorie: Studies, Views: 3.840

Dit is mijn eerste blogpost, dus eerst een korte introductie.

Ik ben Dima, wonende te Liedekerke (niet ver van Aalst), in BelgiŽ en ik ben van plan om vanaf nu mijn leven in en rond de universiteit te beschrijven. Maar ook leuke en interessante informatie delen...

Ik ga dus studeren aan de Katholieke Universiteit Leuven, kortom K.U.L., in de richting Toegepaste Economische Wetenschappen. Maar toch tijdens mijn eerste jaar ga ik pendelen, het is 40 min. met de trein, dus valt goed te doen he?

Waarom Leuven?
Omdat het een stad is die ik zeer fascinerend vind en ik me daar echt zie studeren. Het is een van de tofste steden van BelgiŽ. En daarbij ook nog, is de universiteit in de top-10 lijst van de beste universiteiten, dus kan zeker niet mis he!

De inschrijving
Vandaag ben ik me gaan inschrijven, alles ging zeer snel, ik was er eerlijk gezegd van verschoten. Ik kwam naar de inschrijvingsbalie, moest mijn diploma, identiteitskaart en voorinschrijving tonen. Daarna schuif je door om een foto van je te laten maken.Deze wordt dus enkel digitaal gemaakt.
Je gaat daarna naar de echte inschrijvingsbalie, daar zeg je 3 keer ja (richting, sportkaart, cultuurkaart) en mag je al doorgaan naar de volgende balie, daar krijg je meteen je studentenkaart (met je fototje erop) en een hele zak vol informatie (letterlijk), maar ook zeer leuke voordelen.
En natuurlijk de factuur van 107§ in totaal (incl. sportkaart en cultuurkaart) voor een heel jaar! Vertel dat aan een Amerikaan, waar het zo'n 10.000§ kost, die gaat een hartaanval krijgen...
Even uitleggen...
Een busabonnement binnen Leuven
Dus dat betekent dat ik gratis kan rondrijden binnenin Leuven, zeer handig!
Een attest voor de NMBS
Hiermee kun je dus wel een zeer goedkoop abonnement nemen voor de trein. Heb meteen voor een heel jaar genomen. Tussen Leuven en Aalst (zo'n 80km, als het niet meer is!) kostte maar 280§ ipv 1400§. Dus dat is ook een voordeel en zeker omdat Brussel, Liedekerke, Denderleeuw, Zaventem en bijna alle steden dat handig zijn tussen die 2 stations liggen, dus kan ik serieus besparen hiermee (vooral naar de luchthaven, 9,20§/keer)
Sportkaart
Deze kost maar 17§, hiermee krijg ik volledige toegang tot bijna alle sportactiviteiten binnen de universitaire sportgebouwen. Dus ook zwembad, terreinen, huur materiaal enz.. Ik kan deze eventueel uitbreiden met een fitnesskaart voor zo'n 90§/jaar, maar eerst een keertje gaan zien (zie mijn volgende blogpost).
Cultuurkaart
Deze kost dus 10§, hiermee krijg je gewoon korting tot van alle evenementen, weet niet of ik het echt ga gebruiken of niet, maar goed, ik ben niet gulzig, het kan zeker geen kwaad!

Hoop dat jullie het interessant vonden, in mijn volgende post ga ik schrijven over de studentenvereniging, het leven in Leuven en het onthaalweekend.

Vertel me aub wat je ervan vond! Was het interessant, leest het makkelijk,...